Thursday, January 29, 2009

Where to deliver?

Kalo ikut the baby ticker as today lagi 39 days to go.
We all dah buat keputusan kali ni bersalin kat Selangor saja. Even hari ni nak pi daftar ke hospital. Hospital mana? Insyaallah Putrajaya. Mintak-mintak la lepas nak daftar dan dipermudahkan segala urusan. Dah banyak survey dan cari maklumat tentang condition kat hospital putrajaya, so far dengaq kata sumanya OK, Insyaallah.

1st Option
Mulanya nak bersalin kat Penang, tp nak pilih hospital mana not sure. Dulu kat Kedah so rotate pulak la kali ni kan. Abg insist nak ke gomen jugak since dia dah blh dpt GL. Kat Kedah Hosp. Sultanah Bahiyah baru lagi, kalau Penang plak paling dekat Sbrg Jaya la. Lagipun dah tak payah nak travel from Kedah to Penang nak habiskan pantang kan.

2nd Option
Sebab dok berebut sgt nak bersalin mana last2 abg soh bersalin sini saja la. Dia prefer Putrajaya. Aku lak bg byk alasan nnt nak pantang cemana & sapa yg nak jaga, dgn nak travel balik jauh lg, nak naik tangga lagi...byk wooo. Bila di recce2 balik pengalaman org lain, takdak la susah mana sgt, lgpn anak ke2 dah, Insyaallah blh handle sikit2, abg pn ada time t nak menolong. So, as for now we stick to this option.

3rd Option
Yg ni abg saja gatai tambah. Rasanya mmg konfem la deliver in Selangor. Dia nak soh try jugak kat Sg Buluh. Alasannya???? Dekat dgn rumah Bg Chaq. Tp yg betoinya sbb nurse kat Hosp Putrajaya soh pi hospital terdekat dulu, so mmg dia takut la kena reject. Abeh tu, kalo pi Sg Buluh pn sama je la kan....
Apa2 pn mintak dipermudahkan segala urusan dan semasa bersalin nanti. Amin!

Ps: Tak jadi plak pi daftar hari ni. Seblom pi td nasib baik call dulu, depa kata sakit ja terus mai. Harap2 time sakit nnt tak kena reject la.

Ps. tamb.: Hari ni 14/4/09 kai pi ronda kat Putrajaya lgsung ke hosp. Survey siap2 tempat mana nak tuju time sakit bersalin nnt. Nampak mcm best jugak hosp ni.

No comments:

Related Posts with Thumbnails