Wednesday, November 18, 2009

Pain Day for Adik

Adoi la Adik.....apa nak jadi nih?????
Sudah 2 hari tak "membuang"....ingatkan normal rupanya mlm ni kan dah kena..
Seharian asyik merengek saja, meniarap je mesti landing kepala, ala2 menahan kesakitan gitew.
Budak kecik kalau sakit mmg kesian sgt kan...asyik2 merengek menangis..mcm ada yg tak kena..

Hmm..adik sembelit ke aaa? Seperti dpt merasakan kesakitannya...
Repeating The Old History....Kakak pn dulu mengalami nasb yg sama mcm ni, tp masa tu dah 2 thn lebih. Adik ni mmg betul2 advanced la. Baru 8 bulan dah dpt sembelit.

Demi menamatkan penderitaan Adik, percubaan berani telah nekad dilakukan. Kebetulan menda alah ni dah ada dalam fridge, apa lagi, ia nya telah selamat dimasukkan dalam lubang bontot Adik dgn bantuan Mr Durex, cian Adik nnt Adik sakit.

Pic search from Google, harap2 tuan empunya tak marah

Lepas masuk saja benda alah ni, menangis-nagis adik berjujuran airmata sambil berak. Masa bersalin dulu pn dah penah kena gak pakai ini. Perut terasa memulas-mulas. Tak payah teran semua isi keluar, Agaknya Adik nangis sebab sakit perut memulas-mulas. Kesiannya Adik, takpa demia kebaikkan Adik jugak ni. Hanya usapan diberi dgn harapan kesakitan Adik akan berkurang.

Disebabkan dah tak sakit, aktiviti memanjat makin ligat, semua tempat nak dijelajag, termasuk tin biskut pun buat drum. Tiba-tiba belum sempat dicapai Adik dah tertomoih ke depan, menambahkan lagi malang tertomoih atas cup plastik, meraung-raung lagi itu budak. Dengan pantas tetek disumbat untuk meredakn kesakitan. Kesian sggh2 kat Adik.

Dah reda, sambung main-main lagi atas tilam, tengah sedap2 tepuk dinding. Adik yg baru dpt lesen L dalam panjat memanjat ni tiba2 lagi bedebupp...terantuk plak lagi kat dinding.

Adoi la Adik, dah jatuh ditimpa tangga, dihempap tayar lagi...Dugaan org baru nak berjalan..

Harap-harap dengan semua kejadian ni Adik takkan ada sebarang komplikasi dalaman...Insyaallah.

2 comments:

Helmiyani said...

alala.. ciannya kat adik.. saya selalu kalau anak2 sembelit bagi diaorang makan betik atau minum jus prune. alhamdulillah ok..

Zana said...

yani, tu la kesin nengok dia..
dah try bg prune & betik, dia tak suka sgt. Nurse kat klinik surh campor minya skit dlm nasik, da letak jugak...stil sembelit gak kdg2..

Related Posts with Thumbnails