Wednesday, December 23, 2009

Hari Shah Alam

Diisytiharkan sendirik!!...
Setelah 5 thn bermastautin di Shah Alam akhirnya sampai juga sekeluarga ke sini. Jauhnyaaaa...


Tarikh Kejadian: 13 Dec 2009

(Pic from Google)
(Pic from Google)
Menurut pakcik yg jual aiskrim kat situ, weekend je ramai, even cuti skolah hari bisa pn takdak org.


(Pic from Google)
Entrance Fee, Adult : RM 3
Children : RM 1
Parking : RM 1

Abang dok berangan-rangan nak naik beskal, tapi niat tersebut disuruh lupakan aja Stem. For sure tak larat punya especially time nak naik bukit nnt. Dgn budak berdua tu lagi...fuhh!! Diorang dah rasa seblom ni.


(Pic from Google)
So, naik ni je la..Bus/tram yg bawak kami jenjalan


Destinasi pertama, off course di sini. Kakak dr rumah lg nak tgk snow tak habis2. Dapat la jugak merasa, kalo tidak asyik tgk kat tv je.


Excitednya, soh pandang camera pn takmo

Hmm..nak pi mana lagik pas ni???
Kali ni pegi dgn kawan abg 2 family
Family Stem, ija, ijoi & anas
Family Potek, ila, hafiz & aisyah

Family Potek tak pernah ketemu lagik, 1st time la ni, abg pn last jumpa gitu2 je masa study itm dulu, best gak dpt tambah lg kenalan baru. Kalo tak kerna diorang ni sure kami takkan sampai lg Bukit Cerakah ni.


(Pic from Google)

Potek & Stem ni vary active in Paintball. Baru tahu kat sini yg sekangkang kera ni pn ada paintball. Dari pi main jauh2 di ceruk rantau baik mai sini je. Abg nampak gayanya dah nk terjebak.

(Pic from Google)
Mau pakai complete cenggini baru gempak, dia dah mula berangan dahhh..

Dah letih beriadah, semua nak mengisi perut. Terus cargas ke sini. Abg dah ppenah sampai, tak bawak kami punnn...

(Pic from Google)
Terletak berhadapan Sirim


Bestnya kat sini ada boat riding pusing2 satu tasik Shah Alam
RM 5 per person
Adik dah strat meragam..mengantuk
Kakak seronok dpt pakai life jacket


Potek & Son


Family Stem, husband & wife berbaju merah


Family Potek
Aishah at 3 months old...lasak betoi dia dah jln merata2

Best shot kakak
Malam tu sambung lagik rumah kawan abg aka Rahman jemput makan kat rumah. Rezeki jgn ditolak!!!! Birthday anak dia, tak beli hadiah punn...
What a tiring day, but so fun...

No comments:

Related Posts with Thumbnails