Sunday, January 3, 2010

Bengkak Susu



Betoi la demam disebabkan bengkak susu, lama jugak nak hilang. Cuba guna petue kobis ni. Alhamdlillah dah kurang skit. Teraksa melalui selama 4 hr, sampai kakak tersentuh part lain pn sakit sgt!....


Masa kakak dulu pn tak pernah kena lg. 1st time la kena ni. Dah cuba jugak tuam dgn botol panas, mcm ok jugak, Sambil pam dah urut2 skit, ok la....Bg adikhisap lama2, kenkadang dia bergerak terkena kat tempt bengkak tu adussss!!!!...Takpa nak, ibu redha.... Alternatif tambahan lain, boh cool fever, pd pemikiran abg sama gak functionnya mcm kobis, utk menyejukkan...blh dipakai jugak tu.

Hari Jumaat Alhamdulillah totally bengkak hilang selepas adik nyonyot lama sambil tidq....Fuhh dasyat jugak penangan bengkak susu ni ye...

Semenjak bengkak, susu dah makin kurang....huhuhu sedihnya + stress lagik....

1 comment:

lelayong said...

Salam kenal, lela pun pernah kena bengkak susu ni,bila bengkak susu beransur pulih,masalah saluran susu tersumbat plak yg timbul,dah 2-3 minggu still bengkak tak surut-surut,tuam, urut,baby isap & pam semua dah buat,tapi tk berhasil..masa bengkak susu hari tu lela letak kobis,lepas letak kobis susu terus merudum,bila surf kat internet,sah kobis pun salah satu punca susu jadi kering walaupun ia merawat sakit bengkak susu.Skrg lela tgh merana sakit breast kiri ada 2 benjolan,nak kata mastitis tp doktor kata bukan mastitis,kalau bengkak susu masakan sampai 2-3 minggu..aduhaiiiii sakitnya.

Related Posts with Thumbnails