Wednesday, January 27, 2010

Yang dikendong selama ini...

MC dapat 30 hari, moga-moga by the time kembali bekerja nanti luka dah sembuh. Tetapi sedih sikit sebab kali ni agak kelam-kabut dan tak sempat buat preparation. Akibatnya beban yang ditanggung terpaksa digalas orang lain. Mohon maaf dipinta pada Noor Asikin & Shahirah dengan keadaan ini for Registration Dept. Juga untuk warga Averroes yg lain yang terpaksa ada keja tambahan tiba2 dek kerana diri ni. Selepas ini akan cuba dibalas sagala budi dan pertolongan yang bakal diberikan malah yang sudah diberikan.


Sekarang masih lagi berisitirehat di rumah. Kenkadang rasa macam melelong-lelong dan pening. Jalan pun pelanpelan lagi walau sakit dah kurang. Sedih sikit perihal susu terpaksa sedikit diabaikan. Maafkan ibu ye Adik. Nanti ibu dah sihat boleh minum puas-puas.

Sebelum pulang, memang dah suruh Dr. snap gambar cemana la rupa cyst yang dikendong selama lebih kurang 6-7 bulan nih. Alhamdulillah Dr Siti dgn baik hatinya dah tunjukkan dan dah bg gambar tu. Memang agak mengerikan bila dilihat. Nasib baik la tak sedar apa-apa masa tu.


Gambar ini adalah gambar sebenar & bukan di google. Tuan empunya badan tu memag adalah diriku. Kot mana kepala? Rasanya belah kiri kot. Agaknya masa ni Dr. cuba nak keluarkan cyst tu. Baru sebahagian la. Eeee...banyaknya darah.


Inilah saiz sebenar cyst bila dah dikeluarkan. Even yg ni Dr. dah pecahkan skit supaya tak payah koyak besar sgt peutku. Nampak tak cekang sgt kan banding yang tadi. Gambaq ni dah tersebar melas dah...hehehehe...

Memanglah nampak sangat mengerikan. Hakikatnya aku tak sedar apa-apa pun. Tahu-tahu saja Dr. dah kejut bangun, then kat perut rasa macam berpijar dan sakit.

Rupa cyst bila Dr dah pecahkan, dah mengecut. Air yang terkandung didalamnya. Menatang durjana ni memang dapat ditengok & dikebek real life, semua family yang meneman dah tengok. Pastu akan dihantar ke lab for test. moga-moga lab result nanti menggembirakan.

So, jangan tunggu-tunggu lagi kalau rasa sangsi. Better go & check. Scan mcm scan baby tu je. Pap smear pun tak pernah buat lagi, itu pn dah kena marah dgn Dr. Baik sakit sikit daripada nak menanggung sakit yg lg azab. Tapi kalau boleh takmo lah ada apa-apa kan.


Sama-samalah kita mendoakan kesejahteraan diri moga dijauhkan dari sebarang penyakit. Tapi kalau dah takdir dapat, kita perlu redha dan terima dengan seadanya. Anggaplah ini semua ujian Allah. Mungkin Allah nak menghapuskan dosa-dosa kecil dan untuk memberi peringatan pada kita.


DOAKAN SUPAYA CEPAT SEMBUH

6 comments:

Love Says it All~ said...

LEARN MAKEUP WITH EYRA RIZAL TOUCH!
MAKEUP CLASSES AVAILABLE!!!
Personal/self grooming makeup class:
-basic class
-introduction of products & tools
-types of foundation
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-usage of certain products
-oily, dry & normal skin
-face shape/chart
-suits for dinner, day, event makeup
Personal class schedule:
21/3/2010 : SHAH ALAM RM150/PAX (E.R MINI STUDIO)


Bridal makeup class (2 Days)
-Basic to advance
-(all of the above point)
-including extra tips and tricks
-2 shawl & hair styling
-engagement, wedding, heavy event makeup
**Bridal class schedule:
-27 & 28 FEBRUARY 2010 : SHAH ALAM RM500/PAX (E.R MINI STUDIO)
-27 & 28 MARCH 2010: IPOH RM500/PAX

** classes include goodie bags. different gifts for each individual
** lunch, products & tools will be provided
** certificate of attendance will be given

(Other Promotion)
PHOTOSHOOT/MAKEOVER PROMO 30% OFF!!
Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory
** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

wansteddy said...

masya'allah... saya sangka zana jalani pembedahan sebab lahirkan anak. sbb gmbr 1st tu mcm kepala baby. teruja tgknya sbb anak saya pn lahir cara pembedahan.

alhamdulillah zana selamat. semoga cepat sembuh ye zana

Syikin said...

chayok2 zana..moga cepat sembuh yerrr

Zana said...

wan & nora

tq....

xoxodolly candy said...

salam< kak zana, sy 1st time bce blog akk, sy nak tau brpe kos pmbdhn cyst akk....boleh x?

Zana said...

Salam adik....

akak operate dulu thn 2010 kena dlm tujuh ribu lebih....rm77++.++ camtu la....tp tu dgn insurans maybe dia caj lebih...

Related Posts with Thumbnails