Tuesday, February 23, 2010

Pusat Sains Negara Wilayah Utara

Ada ka? Wujud ka kat sebelah utara ni? May be ada yg tahu & ada yg tidak. Sememangnya sebelum ni ku tidak tahu. Even abg yg cuma sekangkang kera dr rumah dia pn tak tau.


Googled


Plan asal nk ke Tmn Rekreasi Gunung Keriang, Tapi dah nampak signboard Pusat Sains Negara & Pusat Akuatik, so follow je la...adakah ia sekadar di atas sign board semata atau benar belaka...

Pusat Akuatik dari jauh memang nampak gah...excited ni nak pi nih...Tapi...
senyap sunyi....guard house pn takdak org, try jugak ronda masuk kawasan, mmg tak terjaga, buat dah cun tp tak terjaga, menghabihkan duit rakyat saja. Kalau dijaga rapi sure ramai yg nak pi nih. Pusat ni rupanya dibuat sempena sukan sukma dulu...kan best kalo bleh mandi time panas2 ni....(tak sedaq diri dok sakit lg nih!!)
Kawasan luar very colourful lukisan kat dinding...
Ramai jugak pengunjung....yang best lagik tu PERCUMA!!!!...tambah best lagi airconditioned plak...Menurut abg PSN kat KL non air-cond tau (sbb tak penah pi lagik...hehehe)
Mula2 masuk...waa..ramai jugak org kat dalam, mcm2 benda blh main & semuanya aktiviti berilmiah...

Kakak dah tak tentu arah, semua nak main, semua yg abah pegang dia nak main, semua yg aku pegang dia nk main...punya byknya benda blh main.....

Nasib baik adik pn well behaved. Just lets the pics do the talking....

Keratan rentas proton wira

Kat depan lambang menda tah...

tgk jenis2 bintang kat atas siling tu...best...
lampu2 berkelipan, rasanya camni kot siling bilik ain (anak ana suzana tu)
Taktau amenda nih, but really colourful....

basikal gantung ala2 sarkis...blh cuba pd sapa yg beran...


nak rasa cemana earthquake? masuk je dlm rumah ni dan rasainya!!...ada 3 jenis gerakan , skala ritcher (betoi ka eja) 1 - 3

Macam2 ada....


Masa ni kakak tgh bz melombong, belakang tu pilot plan utk mesin melombong....syok wooo!!

Kakak ready to outer space!

Cutenya adik dgn menatang tu....

Aktiviti utk adik pn ada tau....
semua peringkat umur

playground sini pn lain mcm skit, semuanya berkaitan sains...

Kakak nak naik jugak even rembang tghari buta...


Note :
Lepas round website PSN td rupanya PSN wilayah utara baru nak dirasmikan 1 Mac nnt. Lepas ni sure masuk kena bayar. Even kena bayar rasanya masih berbaloi nak dtg bawak anak2 mai sini.


Pusat Akuatik juga dibina utk kegunaan Sukan Komanwel dulu, diarahkan tutup untuk kerja2 baikpulih. Mmg teruk sgt dgn karat dan berlubang sana-sini. Sayangnya kalau tak digunakan.....

Saturday, February 20, 2010

Kepuasan 3 Minggu

Kepuasan yg bakal berakhir tak lama lgi, tak sampai 40 jam dari masa entry nih.....nak masuk keja dah...huhuhu! Bahana lama bercuti.

Perasaan bercampur baur...kasihankan kawan2 sepejabat yg terpaksa menggalas beban yg ditinggalkan mengejut. Tanggungjawabku...Bukan sekadar di tempat kerja, juga sebagai seorang isteri utk menguruskan hal2 rumah tangga. Kasihan abg keseorangan tatkala kami bersenang-lenang di kampung, best jugakkan sekali sekala hehe.



Apa telah terjadi di sana?

1) Adik yg makin tembam, tiap2 hari tok mama dok melayan, menyuap mkn. Baru dpt kaki pulak tu tak terkejar dibuatnya. Alhamdulillah mama mmg byk membantu.
Rambut adik makin kerinting tiong2...

2) Kakak mmg sedari dulu kurang mkn, bila dah ada Danish lg la kurangmknnya, asyik ingat main ja, non-stop pagi petang siang mlm....fuh! Ponteng sekolah 2 mggu lebih..
Kakak control ayu baru lps straightened rambut


3) Aku makin pulih, Alhamdulillah, dah kurang jln ala-ala ke'pingu'an...
-ngam2 2 minggu, sakit semasa nak bgn-duduk, duduk-baring, batuk, bersin, gelak automatik hilang, bukanlah totally hilang, dah kurang skit, still rasa sengal2 dihujung luka.
-dekat 3 minggu, rasa sengal & pedih masa berjalan dah hilang, dah blh duduk mencangkung dan solat mcm biasa (sblm ni solat sambil duduk atas kerusi)

4) Kepuasan bermanja bersama tokmama

5) Kerinduan pada abah

6) Susu makin kurang...huwaa!!!!


Luka Alhamdulillah takdak timbul ala2 batas tu, ok je nengoknye...maybe awal lg kot. Kena bertanya pd rakan2 yg pakar nih!

Cuaca di utara lebih panas dr Shah Alam, mcm ala2 baru balik dr London gitew!!!...

Mama pn tak menafikannya. Mmg lain lah... Shah Alam selalu hujan, rasa sejuk je even hr panas.

Utara sinin berbahang siang malam.....maybe akan berakhir sekitar Mac nanti.
Related Posts with Thumbnails