Friday, March 26, 2010

Ikan Bakar Kuala Perlis

Kuala Perlis 15hb Mac 2010
Dari Alor Setar ke sini tiada tujuan lain semata-mata nak makan saja, dek kerana kempunan & rindu dengan ikan bakar kat sini.
Kalau makan kat sini tiada kedai lain kami tuju, dari start zaman percintaan lagih confirm masuk kedai ni...
Penah try makan kat kedai lain, dok teringat sini jugak...

Dulu 1 gerai saja, yg sebelah tu dah bengkrap agaknya terus si Lynda tu ambik kedai tu. Tapi yg tak bestnya dpt makan lebih lambat dari dulu. Yalah, tempat masaknya sama jugak besaq tu, pelanggan makin ramai kan.

Pekerja-pekerja Lynda semua yg pakai apron tu, perasan tak cik-cik auwww tu... Dah kenai la muka depa, depa ja tak kenai kami...muahahahaha

Selalunya menu utama mcm ginilah. Ikan tu pilih, yg lain2 tu semua dpt free. Kalau bg org negeri lain maybe agak hairan dgn kehadiran kari tu mcm ZUZIE. Tp dgn kehadiran kari tu at least tak la kering sgt nasik tu kan....

Mlm tu kami ambik ikan siakap sekoq, sekilogram beratnya


Pilih-pilih mana yg berkenan, petai tu antara yg kami ambik jugak, bakaq best wooo

Mlm tu sbb ramai, ada geng kami ambik gak ketam 3 ekor, kecik je besar separuh tapak tgn

Yg ni pn wajib order, byk ni RM8, tp mlm tu kami order RM10
PERINGATAN:
Semua gambaq ni digoogled sajor, masa mkn tu tak sempat dah, lgpn gelap sgt.
YANG BEST:
- Murah sgt sini (compare to Shah Alam) terkejut sat den
- Kalau mkn open air mmg sejuk sbb angin kuat luar tu, sejukkkk je
YANG TAK BEST:
-Kalau open air, dok pulak hujung2 mm gelap, tak nampak lauk
-Lambat skit, ramai maaa...tempat sedap kan..
MENU MLM ITU:
-Siakap bakar 1kg
-Ketam masak pedas 3 ekor
-Sotong bakar 3 ekor
-Petai bakar 2 papan
-Sotong goreng tepung RM10
-Fresh oren gelas besar 3
-Sirap 1
TOTAL= RM85.00
murah kannn....????






2 comments:

zuzie's life story said...

huahuahua...g jugak sane eh...akakaka...murah loh..best2

Zana said...

tu aaa...murah kan, mkn pn puas....
kalo blh tiap kali blk kg nk pegi

Related Posts with Thumbnails