Wednesday, May 12, 2010

Buruk Siku

Inilah yang dikatakan dugaan dan ujian daripada Allah juga kitaran hidup manusia. Ada masa kita senang, datng pula waktu susah, disusuli lagi dengan waktu senang. Rutin kehidupan. Semua kesusahan dan kesenangan perlu kita hadapi dan terima dengan penuh keredhaan.


Tidak terlalu seronok dan tidak terlalu bersedih untuk satu-satu perkara. Bersederhana. Inilah Roda-roda kehidupan.

Tazkirah lagi??? Off course la sebab mood sedih…huhuhu…



Lihatlah dunia…….Bestnya….

RM 4950 + 1000 (Contingencies) = RM 5950

Semua persiapan ke Cairo, Egypt dah buat. Nasib baik la tak bersiap bersungguh2, berhabis semua. Setakat membeli ala kadar dan mana yg tiada Ingatan Azizi Ali

Baju pun dah beli. Nak beli la yg senonoh sikit. Nanti apa pulak kata supplier kat sana, selekehnya staff Averroes. Beli baju pun bukannya Gucci ke, Versace ke or apa2 yg branded. Beli Scarlet Plus kat JJ. Itu pn kalau ada sale nak beli time sale jugak. Save mana2 yg blh. JCard Bkt Tinggi mggu ni..huhu


RM 239 + 5 (waranty 365 days) = RM 241
Dan juga telah membeli ini. Latest beli yang hantaran dulu la. Dah brapa kali tukaq bateri asyik kiok jugak tak sampai seminggu. So, allocate lah sikit demi masa. Yang elok sikit. Beli yang mahal sikit mahallah padaku tapi tahan lama, takyah beli ulang2 kali Azizi Ali lagi

Buruk siku betoi la…….

Tiba2 kena bagi balik, sebab trip ke Cairo kena tangguh. Adoi la KKM, kenapa jd begitu…huhuhu..

Beratnya hati nk bagi balik…..Dapat pegang kejap kira ok la….huhu. Tapi semua expenses tu kena pakai duit sendiri bulan ni. Sangatlah kopak bulan ini....

5 comments:

zuzie's life story said...

Jgn sedih rozanne darling...ada hikmah atas setiap yg berlaku pd kita ni..yang baik dari ALLAH, yg buruk dari KITA sendiri...cewahhh..kan ustazah zuzie dah bg tazkirah..ahahha

Syikin said...

wah..ada jam baru.. tak perasan pon..kenapa tak kepo...hahaha yg kepo hnyalah aku..:Phehehe

Zana said...

zuzie: takla sedih sgt, tp terkilan sbb dah terpakai duit byk...tq ustazah zuzie...huhu

nora: puaih la aku dok tayang...sapa pn tak prasan, hrni tak pakai plak..heheheheh

zuzie's life story said...

huh! memang x pasan rrrr..sok i nak kelebek lah!

zuzie's life story said...

huh! memang x pasan rrrr..sok i nak kelebek lah!

Related Posts with Thumbnails