Tuesday, May 25, 2010

Tasik Kota Kemuning

Petang Ahad tu saja nak bwk anak2 jalan2 kat memana tasik, plan awal nak terjah tasik shah alam kat
sek. 2. Saja nak meramaikan umat yg sedia ada dgn nak parking pun susah.

Tiba-tiba dah sampai kat roundabout tu baru abg bg idea lg best...
"Jom kita try pi tasik kota kemuning nak tak"
Satu idea yg menarik, lgpn dah ada LKSA aka LAKSA (senang nk sebut) dlm 15 min dah sampai...

Happening jugak kat sini, siap ada yg jual layang-layang lagik, awal2 lagi kakak dah warning ...
"kakak nak main kite....."

Kakak & Adik sedang menikmati pemandangan....

Aktiviti Kakak
Ok, ready nk lepaskan
 
Asap kat belakang tu dr kilang manatah yg tak bertanggungjawab, mencemarkan alam betoi la...
Tinggi jugak kan, terror kakak main

Aktiviti Adik

Dah dapat kaki kan, tempat plak luas terbentang....
apalagi lari sana sini la adik...puas la berlari hrtu...cuma kena jaga2 takut terjun tasik je


 
Emmm..cedapnya mkn aiskrim..

Dah letih larik-larik, dok rest dgn ibu plak, kakak masih meneruskan aktiviti kite dia...bz sggh la..



see...ramai jugak kan yg dtg beriadah bersama keluarga


Akibatnya balik je maghrib tu adik dah start meragam...rupa2nya demam..
kakak pn seblm tu mmg dah on-off demamnya.....
Terpaksa la ibu EL hr isnin tu, kesian anak-anakku demam...
Sebab bawak ke situkah? Dr. pn siap tanya ada pegi mana-mana ke?
Dah la isu H1N1 dah start balik skarang ni

Muka budak demam yg meragam....

Harap-harap Kakak & Adik akan cepat sembuh.....

No comments:

Related Posts with Thumbnails