Friday, June 11, 2010

Arabian Night Dinner

Setelah melilau hampir 1jam lebih, akhirnya sampai la kat restoran nasi arab pujaan ibu/bapa menakanku ini.
Org penang lagi terror dr org sini nampaknya...hehehehehehe. We all kalau tempat jemm memang sorry la nak pegi. KL pun setahun tak sampai 10 kali pegi. Allergicnya jemm ni. Tp kan kalau dah tinggal area lembah kelang ni mmg tak blh lari punya dr badi jemm nih....huh.

Located at Seri Petaling. Menurut en cikgu dulu dia penah mai sini sekali & tempat ni memang markas utama tabligh. Yaa betul memang sampai je area tu ramai sgt manusia2 berjubah, berserban, berpurdah. Rasa mcm ala-ala kat negara timur tengah pun ada. Bukan setakat org Malaysia, dari segala pelusuk dunia ada di sini. Patut la restoran tu kat sini. Ya Habibi....

Tadaa...dah sampai... AL DIAFAH

Sebelum tu en cikgu nak menunaikan tggjawab yg amat penting yakni solat maghrib. Kat situ ada disediakan ruang solat. Aku tgh cuti sem masa tuh...heheheheh. Kat bawah restoran tu ada kedai Royal Dates. Macam2 kurma ada, dari yg fresh sampai ke kurma Ajwah. Best woo..masuk dlm kedai wangi semerbak haruman minyak atar. Perhiasan, jubah, semua ada & diimport khas dari negara arab...Ya habibi...


Masuk je dlm restoran tu fullamak..semuanya serba keemasan dan berukiran. Memang betul2 mcm kat negara arab lah. Terubat la skit luka dulu sbb tak dpt pi Egypt huhu... Banyak perhiasan yg fancy & arabian. Dgn tekonya, vase colourfulnya...

Dia punya toilet pun mak aiii...punya la cantik. 


Bukan setakat kat sinki tu, kat dlm toilet tempat nak ber... pun ada cermin berukir bagai...


Mula-mula dihidangkan arabian coffe jamu sbg meraikan tetamu. Baunya mak ai.....kuat bau rempahnya. Oleh kerana perut yg memang dah berkeroncong, terus je ngap tak sempat nak snap pic food masa sebelum makan tu..heheheh...

 
My Chicken Khabsa Rice & Starfruit juice

Fatin, Aisyah & BikNa pn ambik sama cam aku. Kami share jek sbb portion dia sgt lah byk menurut BikNa. Pak2 Arab kan mkn byk. BikNa order skali dgn Arabian salad. Sekali dia mai..aikk sikit je tak mcm dulu. Mamu pn order Khabsa Rice with Lamb. en cikgu share je dgn aku. Dia ni fanatik kambing sebenarnya. Tp sbb baru lps mkn sblm dtg td so, nak share jek..rugi..rugi...

Oleh kerana mcm tak cukup jek share kan, mamu tambah lagi menu Grilled Chicken Mhendy Rice. Fullamak yg ni lg sedap rupanya. Nasik dia mcm nasik minyak je tp tak berminyak sbb pakai olive oil. Which is very good for health. Ayam bakar dia pun hmmm...susah nk ckp sbb sedap sgt... bertambah-tambah eden makan...

My BikNa, Aishah & Fatin

ditemani "Pak Arab" a.k.a mamu
mcm pak arab kan mamu nih, cuma tak reti cakap arab je..heheheh

Thanks so much Mamu & Family for da compliment...

Sapa yg nak pegi restoran ni sila le pegi skodeng kat sini ye

Ni ada serba sikit gambar google utk lebih lanjut. TQ google & sapa2 yg terlibat


Makan ramai2 best nih..

Grilled Chicken Mhendy rice



Ni baru restoran yg betul, yg aku ambil atas tu restoran baru bukak lg selang sebuah.
Menurut mamu restoran yg lg satu tu open for event & ramadhan buffet.

YA HABIBI....



Apasal tah kali ni byk betoi mak aii..... terkena badi johan raja lawak la ni, dok tiru khalid

2 comments:

zuzie's life story said...

aiyoyoooo...kambing tu cam tu ke sekor de dok jamu orang??? seram sehhhh..btw, memang 5star lah tempat nih ehh

Zana said...

bukan kita potong sendiri kambing tu, nnt ada la sorg chef servekan... memang lawalah tempat ni, & sedap tau

Related Posts with Thumbnails