Tuesday, June 8, 2010

Our 1st Week on School Break

Weekend kali nih sedikit havoc. Maybe sebab abah a.k.a. abang a.k.a. en cikgu tau sebab week selepasnya bakal cuti panjang. So, kali ni ajaklah memana pun, semuanya ON!!! Pagi Sabtu we all brunch at Kayu Nasi Kandar Sek. 7. Kalau dah darah Penang+Kedah mmg takkan lari dengan nasik kegemaran ini. Kari kambing dia memang sedap, even aku yg tak gemar kambing ni pun blh la jugak terima disebabkan baunya yg kurang. So, blh repeat lg lain kali.

 Adik & kakak makan mee goreng mamak tak pedas. Sedap jugak..

 Kakak tetiba soh snap gambar dia plak. So mcm2 la aksi dia buat, ala-ala gadis myspace...eheheh

Adik pun seronok sakan, perut pun dah kenyang kan

OK, jom gerak tempat lain plak kali ni, kasut crocs baru..hehehe best..best..


Where we're heading after that?????
Sbb dari tadi dah cakap dengan kakak nk tgk ikan, so kakak pun dah menuntut janji, geraklah ke sini. Dekat-dekat saja, kedai ikan kat Sek. 2

Xian Leng Sek. 2 Shah Alam


Adik kena palam mulut, baru diam sikit. teruja bukan main dia tgk ikan

 Baru lepas tgk big fish...abah pun croc baru hehe

We all tambah jugak koleksi ikan utk akuarium yg mati segan hidup tak mahu tu. Asalnya ikan ada 12 ekor, dah tinggal 3 je. Now, ekosistem dlm akuarium tu dah ok so insyaallah ikan dah tak mati kot lepas ni....
Ikan bandaraya 2 ekor utk kerja-kerja mencuci, ikan ntahapanama 3 ekor...sempoi tak nama ikan tu..wakakaka...

en. cikgu sambung lagi pi membeli koleksi DVD. Dah lama tak layan best gak. Akibatnya kami telah melakukan marathon petang sampai ke malam untuk cerita-cerita ini. Sokong industri filem Malaysia nih...


Fuhhh...tiong kepala, perut pun mula la berbunyi. Pukul 9.30 mlm baru keluar rumah mencari makanan. Antara makanan dan tempat wajib yg selalu makan Sup Utara Power Sek. 18.
Kalau dah nama org utara...menu-menu cenggini jugak yg puas nak makan.. Adik & kakak pun join makan sama..Seronok tgk diorang byk makan. Alhamdulillah senang nak cari menu utara kat shah alam nih.

Aktiviti di sambung lagi sebab adik baru bangun tidoq je tadi. So, kasik dia berpeluh & letih sikit bersama kakak. Dah lama tak singgah sini di padang depan muzium shah alam. Malam2 tempat ni tiba2 jadi happening. Parent ramai yg membawa anak-anak bermain dan lari bebas sesuka hati di tengah padang.  Bawak bola sekali baru ada aktiviti. Ada jugak insan yang mengambil peluang untuk berniaga. Dari kejauhan dah nampak lampu-lampu terang...benda apakah itu????

Kami pun terjebak membeli...
 

Dah habis cerita hari Sabtu. Sambung lagi serita hari Ahad. en cikgu yg kebiasaannya ada kelas tusyen hari ni tiba2 mendapat sms. Hari ni takyah mengajar sbb ada hal. Terus timbul idea mcm nak kemana bini kaki jalan.
Semenjak tgk zuzie & nora pi mandi sungai, dah berkali-kali ajak en. cikgu. So, ajakan dicuba sekali, lagi...
ting!!...menjadi. en. cikgu cuba mangajak stem & family yg memang diketahui kaki jalan jgk. Mmg last minute plan, akhirnya menjadik...heheheheh tercapai gak cita-cita nk mandi sungai.

Adik & kakak yg tak mandi, alang-alang nak pegi mandi kan....


Cuaca panas-panas memang syiok sgt mandi. Walaupun matahari panas tegak atas kepala, tapi airnya tetap sejuk....Subhanallah, kuasa ciptaan Allah. Kakak & Adik sgt la teruja mandi manda ibu&abah pn sama. Takdak pun BBQ ke hapa. Tgklah next time well-planned boleh la nak ber BBQ ke khemah ke apa...

OK en. cikgu, next projek kita tau...

2 comments:

eynda said...

Mandi kat mana tu ?

Zana said...

kat sungai congkak je....best...

Related Posts with Thumbnails