Tuesday, November 2, 2010

Can you spot the difference???


Cepat-cepat cari......kat mana??? Hehehe...

Jawapannya ialah di sini


...................


...........


.....

...


.




Dah lama nak tindik telinga Uzma. Nenek pun awal2 masa Uzma 2 tahun lagi dah nak beli subang. Nenek lepas ni blh beli ek.... Tak berani nak tindik suka2 hati. Biar dia mintak sendirik baru berani. Ini pun sebab tgk Kak Izzah (anak kepada baby-sitter) pakai subang. Kak Izzah ni mcm mentor Uzma la...segala-galanya nk mcm kak izzah. Rambut mcm kak izzah, subang mcm kak izzah, beg mcm kak izzah....Takdak plak gambar kak izzah, nnt bila2 nak snap lah gambar diorang berdua. Kak Izzah ni umur 11 tahun, anak bongsu kepada baby-sitterku.

Tindik hari Ahad lepas. Dari hari Jumaat dah merengek2 nak 'cucuk subang'. Dah pesan awal2 kena tahan sakit. Uzma pun dah janji takkan nangis, siap tahu nnt akan berdarah sikit. Punya la nak tindik subang.....
Of course cari kedai yg blh tindik serentak dua2 belah, kang sebelah je tindik dah tak mau lak dia. Subang 'star' tu pun dia yg pilih sendirik.
Uzma relax je masa tindik tu, en cikgu plak yg ngeri ketakutan...wakakaka Lepas tindik diupah aiskrim sundae cone Mekdi..kekekeke



Senyum sakan Uzma dah pakai subang...senyum bersinar-sinar...kekekek. Seronok bkn main dia, habih dicanangnya dia dah pakai subang.
Tak sangka dah besar kakak sekarang, lagi la dah mcm anak dara bila dah 'cucuk subang' kan.....

Lepas ni pening nak pi beli subang la plak.......

2 comments:

kerengga said...

wallaa uzma, dah pandai demand ye kakak ni. siap la mama dia lepas ni,mcm2 dah si kakak uzma tgh list down tu

Zana said...

Hehehe..lina mana yg mampu & sesuai aku ikut la.
Selalu kalau dia mintak mcm2 aku akan cakap benda tu mahai, takdak duit, kena pi keja baru dpt duit.
So, kalau nk beli apa2 mesti dia tanya dulu'ibu benda ni mahai tak?' kekekeke

Related Posts with Thumbnails