Wednesday, March 2, 2011

Umar turn 2

Alhamdulillah Umar Saidi dengan sekelip mata dah menjejak ke umur 2 tahun. Begitu pantas masa berlalu.
Ayu adikku pun cakap. macam baru je teman kakak pi beranak hrtu. Ayu masih tak dpt lupakan dialog aku hrtu. "Kakak rasa mcm nak beranak ja hr ni" tp muka still nampak relax...wakaka.. Mesti Ayu imagine bila sakit nk beranak mcm dalam tv tu selalunya...

Tak pernah lg clebrate birthday Umar. Thn lepas pun 1 Mac berlalu begitu saja. Budak 1 tahun manatau apa lagi. Kang mak bapak yg mkn lebih. Tahun ni jugak mcm yg diceritakan di entry lepas Umar dah start dok di Taska so I decide to celebrate at Taska together dengan kenduri kesyukuran sempena Umar dah makin sihat. Oppss..lupa laa nk buat entry Umar masuk hospital... Nanti2 la lepas ni sbb ada info yg boleh share sama2 sekali.

Even Ibu & Abah tak join, yang penting Umar happy bersama kakak & kawan2...dok tertanya2 jgk la, mcmana la Umar behave kat taska ni. Sama ka mcm kat rumah yg membuas...

Semua gambar2 ni ihsan dr cikgu taska. Memang dah bg kamera pagi2 tuh soh wakilkan ambik gambaq.. Thanks nora for the idea.

Umar with the cake....excited ke hapa tu,
budak sebelah baju merah yg lebih2 nampaknya...heheheh
Thank to aunty sha for the discount card


Antara ahli jemaah yg ada & menu yg disediakan..
Cuba cari mana Umar? mana Uzma?

 tima kasih cikgu2 tolong masakkan. Ibu belikan bahan2 je...muerekekekeke...Nampak mcm kurang meriah skit sbb takdak belon. Actually dah beli belon kaler2 & benda tiup2 tuh (ntah penama lupa lak)..bila tanya pg td dgn cikgu tak nampak pn dlm gambar benda2 tu...cikgu blh terlupa plak nk keluarkan menda2 tuh ..
takpelah cikgu2..bg diorang main lenkali je lah...janji diorang semua happy. Tp kalau ada benda2 tu sure lh happy kan...

Umar memotong kek dgn cikgu Ija...
ni la antara cikgu yng menjaga geng2 seumur umar

 Umar & kawan2...

 Bersama ahli jemaah lagi....
Kakak pun ada yg berbaju hijau tuh.

Kakak Uzma pun dah request nnt birthday dia pun nak buat cenggini gak. Insyaallah lps ni dah sampai kita buat ekk. Buat kat tadika plak. Siap dah nak pilih kek apa yg dia nk tuh...heheheh..

Moga Umar akan menjadi anak yang soleh dan berguna suatu hari nanti. Jangan lupakan ibu & ayah & kakak & adik2 (kalau ada lg). Ibu akan berusaha membantu seboleh2 nya untuk menjadikan Umar Saidi menjadi akhlak sebaik Umar Al-Khattab..Insyaallah..

Thanks to all aunties for the lovely wishes

Lastly...lagu birthday from all taska's friends & teacers
video

4 comments:

kerengga said...

Lawatan balas ni..
Selamat Hari Ulangtahun yg ke-2 ya Umar. Semoga menjadi anak yg soleh, bijak dan penyejuk hati ibu dan bapa.
Gambar yg 1st tu, aunty rasa Umar tak sempat tiup lilin tu, abg yg baju merah tu tiup dulu. Betul tak?

Zana said...

TQ aunty Lina for the wishes....
Tak pasti lak sapa yg tiup, sbb aku takdak masa tu. Abg tu nk tlg Umar kot, dia tak reti tiup lg...

Mama Tuah said...

Bestnya dpt celebrate besday ank kan? aku hutang tuah 2thn berturut2 dh ni.Insylh thn ni nk wat dua2 skali sep budget. ahahaha

Zana said...

w/pn aku takdak masa tu, blh nampak la depa happy, 1st time umar celebrate ramai2, uzma pn x penah lg celebrate mcm nih...hehe, kira tumpang skali la nih....
buat sekali ramai sure lg meriah kan....

Related Posts with Thumbnails