Monday, May 30, 2011

Multiple Celebration

Idok le banyak sangat sampai berpuluh-puluh. Tapi banyak la sikit dari bulan-bulan lain yang biasa. Bulan Mei bulan paling meriah pada tahun ini untuk diriku. Ini semua dek kerana dengan adanya Hari Konvokesyen adik kesayanganku Ayu. Konvokesyen utk Diploma je, tapi mesti la kena raikan jugakkan. Dan ini la juga masanya untuk mama & abah berjalan-jalan ke rumah anak kesayangan mereka. Jangan silap faham, semua anak-anak merupakan anak kesayangan....

Bulan Mei pada hari Ahad dalam minggu ke-2 juga merupakan HARI IBU. 20 Mei Hari Lahir Mama & 21 Mei Hai Lahir adik kesayanganku Shiela. Banyakkan nak celebrate? Dengan rajinnya seperti yang tersenarai dibawah:
                                                                                                           1) Hari Ibu
                                                                                                           2) Hari Konvokesyen Ayu
                                                                                                           3) Hari Lahir Mama
                                                                                                           4) Hari Lahir Shiela

Muka-muka yang diraikan....really luv them so much!!


 Tahniah Ayu! Berusaha lagi utk degree pulak ...

 Selamat Hari Lahir Mama yang ke 56
 & Selamat Hari Ibu, engkaulah ratu hatiku

 Selamat Hari Lahir Cikgu Shiela

Sempena dengan semua kejadian istimewa seperti di atas, dengan penuh rasa bersyukur dan berbesar hati bawak la semua yang hadir makan besar. Bagiku mcm ni pun dah dikira makan besar. Alhamdulillah dapat rezeki lebih sikit apa salahnya berkongsi bersama-sama orang yang tersayang. Lebih berkat dan selamat.
Sebelum kedatangan mama punyalah buat research cari tempat makan yang best. Oleh kerana hari kami nak makan tu jatuh pada hari lahir mama, maka mama diberi kuasa untuk membuat pilihan. Dah tanya awal-awal memang mama dah pilih Chinese Food. Punya la dok google Makanan China Muslim. Memang dah byk kan sekarang. Sedap-sedap plak tu. Oleh kerana agak kesuntukan masa, pilihan mama sempoi jek. Jom pegi sini dah le... Dekat je dengan rumah, boleh balik awal memandangkan En. Cikgu sekolah plak esok.
Mama suka sgt nak makan sayur banyak-banyak. So kat sini memang byk pilihan jenis sayur dan semuanya sedap-sedap belaka. Nasib baik sebelum tu memang ada jugak ter'google' pasal tempat ni, so dapat tahu beberapa kelebihan yang boleh digunakan.




Yupp...we all dinner kat sini je


Hasil dari kerajinan men'google' hari tu baru dapat tau ada diskaun untuk beberapa orang yang istimewa.

Memamg kalau kesitu tak ada pun diorang tayangkan keistimewaan ini. So, pada yang dah tahu tu, jangan sia-siakan keistimewaan ini. Kalau ada salah sorang yg makan tu kakitangan kerajaan, mai pinjam sat kad kerja tu, dapat gak diskaun. Kebetulan haritu ada 2 org kakitangan kerajaan yang makan sekali. Kalau boleh combine dua-dua kan bagus, boleh dapat 20% heheheh... melampau




Kalau takdak sesiapa kakitangan kerajaan yang makan sekali jangan risau!!! Kalau mak, abah, tok wan ke join makan sekali boleh dapat laaaaagi banyak diskaun. Tapi dengan syarat hari selasa je. Baru berkat bawak mak, abah, nenek yang dah tua tu datang makan-makan. Untuk lebih lanjut, sila klik kat bawah ni.
diorang kena bagi royalti nih sebab dah tlg promote...hehehe

Alhamdulillah semua orang kenyang dan happy malam tu. Seronok sangat bila dalam keadaan macam tu.


Last but not least, semoga anak-anak ibu akan belajar rajin-rajin dan berjaya macam mummy (panggilan untuk ayu).

Ambik Berkat!!!!

No comments:

Related Posts with Thumbnails