Tuesday, October 18, 2011

6 Tahun


Alhamdulillah usia kakak Nurul Uzma sudah menginjak ke angka 6 pada hari ini 18 Oktober 2011.
Selamat Hari Lahir Anakku

Harapanku semoga Uzma
  • Menjadi anak yang solehah
  • Tak tinggal sembahyang 5 waktu

Kalau diikutkan banyak sangat harapan yang diletakkan, nak list memang sgtlah panjang.
Tapi cukuplah setakat ini dulu , takut nanti tak termampu untuk anak sekecil ini nak menanggung kan.

Thursday, October 13, 2011

Restoran Mukmin, Seksyen 19 Shah Alam

Lagi gambar makan2 yang lama dah ada dlm draft, dr blogku ini tak berupdate, at least ada some info to share......info membina badan...huhuhu

Dah pegi lama jugak....semua food mmg sgt best!!!!....recommended!!!

Ketam telur masin
1st time cuba sbb byk sgt review yg best pasal mamat nih.....ternyata mmg best!!


Siakap Hong Kong Style
Mula2 cari menu yg penah makan dulu tp tak ingat nama, maklumlah nama cina kan..we all just describe cemana rupa masakan tu & the waiter suggest this. Memang sangat sedap!!!! rupanya cam biasa ja kan but don't judge him by its look. Very tasty!
Really Recommended!!!

Menu sampingan sup sayur & telur dadar
Sup & telur dadar menu wajib for uzma.

 
Sup sayur pn sedap la weii!!! Rasa lain dr yg lain...



Alhamdulillah licin semuanya...semua sedap2 belako.
Sila bandingkan, harga makan sama mcm mkn kat jeram, rasa jenis masakan cina plak kay..


Restoran Cina Muslim, so suasana pn ala2 restoran cina la....

Sedapnya umar hirup sup sayur...

Berseleranya makan....

Bila nk mai sini lagi abah!!!...


Pic googled

Wednesday, October 12, 2011

Restoran Pantai Jeram

Dah lama pegi nih....saja godek entry draft yg lama2 ada lg blm publish...heheheh
selamat melelehkan air liur....

Sotong goreng tepung, thumbs up!!

Chili crabs....sedap tp tak puas sbb ketam cinonet...


Kailan ikan masin...rupa mcm grg belacan plak...taste ok...


sup cendawan...taste ok
uzma hirup semua kuah, kami mkn isi je
Telur dadar....uzma sorg ja bedal


Our food, masa ni butter prawn blm sampai


Berebut2 tempat...mkn tak habis lg org dah dtg cop...

bedal kerang rebus dulu, nasik blm sampai, umar pn makan byk sampai terkatup mata 
Ayah ndak pn ikut skali



Burpp....Alhamdulillah...



Muka2 happy kenyang & mkn free....hehehe

Overall...food OK, rasanya sama mcm kat semua2 restoran, tp sgtlah ramai sbb murahh...semua mknan kami price tak sampai RM100 pn...almost lah...

Related Posts with Thumbnails