Saturday, February 18, 2012

Java Trip Itinerary

Sebelum memulakan penceritaan, kita ambik mood dulu, buat rangka cerita, catatkan dulu mana2 isi penting, then baru buleh mulakan utk membuat karangan. Dah mcm nk jawab essei SPM plak..hahahah. Kita aplikasikan apa yg dah kita belajaq dulu ya murid2.....
Our itinerary mcm kat bawah ni, memanglah sgt tight. Berpindah randah ala2 nomad sbb nak merasa semua hotel yg best2 kat sana. Memang pengalaman yg sgt menyeronokkan. Bercuti bersama keluarga & bercui bersama rakan2 memang lain. Secara tak langsung merapatkan hubungan sesama kami dan dapat mengenali watak masing2 semasa di luar kawasan pejabat...jeng..jeng..jeng.... macam2 perkara dan watak yg boleh tau..hahahah.

Tapi tak semua perkara mengikut seperti yang telah dirancang. Kita hanya merancang, Allah yg menentukan. Memang ada jugak sikit perubahan tempat, ikut sesedap rasa, maklumlah trip arrange sendiri2...
Kot2 korang nk buat company trip/family trip nanti, at least ada sedikit panduan kan.....silakan!!!...silakan tiru!!!

Friday 3/2
-KLM flight 5:10pm
-Dinner: Mbah Jingkrak @ Setiabudi

-Check in hotel Morissey @ Jl K Wahid Hasyim

Saturday 4/2
-Breakfast from 6:00am,
-frm hotel @ 8:30am to Taman Mini Indonesia,
-Lunch:Indonesian food
-Afternoon to Jkt old city,
-Dinner: Indonesian food

Sunday 5/2
-Breakfast @ hotel - 9:30am check out
-Transportation provided to Gambir station to Bandung, train 10:30am
-2pm arrive Bandung, check in Hotel Palais Dago,
-Free and easy (shopping @ Dago) -
-Dinner @ Sajian Sambara

Monday 6/2
-Breakfast @ hotel - 9:00am check out,
-Pasar Baru (shopping)
-Lunch - Sapu Lidi Sawah ;
-To Tangkuban Prahu Volcano,
-Check in: Hotel Santika, Bandung
-Dinner - the Peak


Tuesday 7/2
-Breakfast @ hotel
-Free and easy, shopping @ Merdeka and Riau, Martadinata area - walking distance


Wednesday 8/2
-Breakfast @ hotel - (free and easy) 12pm check out
-Lunch - Ampera, to Angklung Udjo Cultural Show
-Early dinner - , to train station for 8pm train to Yogyakarta


Thursday 9/2
-4am arrive Yogyakarta; watchsunrise at the top of Borobudur, B/fast at Manohara Hotel
-Lunch at Pesta Perak restaurant, then Shopping at Beringharjo and Malioboro and
-Check in Joglo Plawang Villa for rest and relax,
-Dinner at Den Nany Restaurant


Friday 10/2
-Breakfast @ hotel: 9:30am Check out .
-Visit "Palace” - Kraton, Tamansari/Water castle, visit Kota Gede Silver factory,
-Kota Gede royal mosque, the royal cemetery.
-Lunch at Sekar kedaton Restaurant; Check in Hotel All Season for rest and relax,
-Early Dinner at Prambanan Garden restaurant, and proceed to Prambanan to enjoy Ramayana Ballet performance.


Saturday 11/2
-12pm check out
-Flight to Jkt , 3:20 by Garuda Indonesia
-Flight to KL 7pm KLM

Sila bayangkan, berapa entry cek nk kena buat nih?? takdak sapa pun yg suruh....

Kemungkinan tak byk sgt penceritaan yg akan kubuat. Tapi....gambar yg banyak akan menyusul. Just let the pictures tell the stories. Ya sgtlah banyak koleksi gambar2 kami...beribu2 lemon. Memang tgk gambar lg best kannnn.....dasar pemalas!!!!

Untuk penceritaan yg lebih detail, kita tunggu lagik acik syikin...heheheheheh

No comments:

Related Posts with Thumbnails