Wednesday, April 25, 2012

PP Stories: Kelengkapn Diri

Kemasukan serta merta ke hosp menyebbkn byk kelengkapan diri yg tak complete. Di hosp gomen bukan mcm kt private semua alat disediakn. Hanya baju dan alat2 medical yg disediakn, yg lain2 sila bwk sendiri ya dik non......

Angkut apa yg boleh dirumah mama, selebihnya dibeli sedikit demi sedikit oleh en. cikgu.


Wad ibu2 haruslah pakai baju pink kn. Tudung pn pink jugak you! uniform baru setiap hr.

Rupa2nya tidak keseorgn, ramai lg geng2 PP kat wad tu. Wlaupn entittled kelas 1 dgn penggunaan GL en.cikgu, tp bg kes begini harus dikumpulkn setempat spy senang nurse nk monitor kami2 nih.


Selipar pn pink woooo...dr atas sampai bwh serba pink. en.cikgu ni mmg suka aku pkai pink nih....pink kn sweet gitew...


Tak habih lg pink di situ, sampai flask pn dia bantai beli pink jugak. Aku ka dia yg obses pink nih? tp takpa I pn suka. Sampai adik2 nurse pelatih pn perasan betapa pinkynya kakak nih.... Rasa jd mcm adikku shiela plak. Dia mmg gila miss pinky betoi...habih semua benda dia kaler pink. Kalo masuk bilik dia makkk aiii serba pink betoi. Dari dinding, curtain, cadar, almari, motor dulu2, semua benda lah.... takdak variasi kaler.. ehh melalut pasai si shiela plak...

Kebykkan patient di sini akan meletakkn brg2 keperluan dlm bakul. Tp aku letak selonggok je atas almari kenit tuh, ehh almari ka tu? Gamaknya kalo suruh en.cikgu beli bakul mesti dia akan beli bakul pink jugak kn.....


Tak lama kemudian, mama belikan jugak utkku bakul sbb lama lg anak dia nk bermastautin kt sini, senang nk sumbat segala2nya tanpa perlu bimbang kemungkinan brg2 yg nk jatuh & supaya nampak lebih kemas.



pink laaaagi da....

No comments:

Related Posts with Thumbnails