Tuesday, October 21, 2008

Getting pregnant

Alhamdulillah la ni dah pregnant...kalau ikut tarikh posting ni dah masuk 20 minggu..

Untuk estimate tumbesaran baby kali ini, siap boh baby widget. At least bleh gak imagine besaq mana dah baby la ni. Kali ni pun ada gak keluaq mcm kaler-kaler coklat. So, sbb dah tau kesannya tanpa berlengah lg terus pi klinik habaq keluaq cemana and bila. Tak tunggu dah esok tu terus cargas. Doc terus bagi ubat utk "dyphostan" ubat utk kuatkan rahim. Tak kisah la kena buat apa-apa pun asalkan baby ni boleh diselamatkan.

Actually not sure apa benda yg keluar, samada benda coklat tu mmg dah ada situ or mmg keluaq tu ka, so for precaution baik pi klinik terus..selamat. Doc yg ni pun bg 50-50 ja, may be dia pun takmo bg harapan sgt..

After that alhamdulillah dah tak bleeding dan stop semua kerja-kerja berat. Stop segala jeruk, softdrink dan semua benda-benda yg membahayakan. Alhamdulillah sampai hari ni lah baby kini.

Baby..dok leklok k, tunggu ibu, abah and kakak...depa semua tak sabaq nak jumpa baby..

Kakak pun la ni tiap-tiap pagi bila babai ibu pi keja, mesti dia babai adik skali.

Kadang-kadang kakak letak telinga kat perut ibu dengaq adik buat apa, kiss adik.... bila ibu makan kakak tau nanti adik pun mesti makan sama... lawak sgt masa tu..

Moga-moga bila adik lahir nanti kakak akan jaga adik sama-sama dengan ibu..kakak sayang adik kan...


Related Posts with Thumbnails