Friday, March 26, 2010

Syukur....Lontong


Alhamdulillah ingin ku panjatkan kesyukuran pada kesihatan yg telah KAU berikan......
25hb Mac 2010



20 pax + 0.30 each

additional 0.30 sbb mintak letak dlm plastik container

mudah nk makan, bila2 masa, di mana saja, very convenient kan.....

I'M SO HAPPY WHEN EVERYONE IS HAPPY




PROMOTE SKET...
LONTONG KLANG
No. 20 Jln Zirkon E7/E
Seksyen 7, 40000
Shah Alam, Selangor
03-55110961
(Gambar Googled lagik, kamera abah pinjam bawak pi umrah....)

Ikan Bakar Kuala Perlis

Kuala Perlis 15hb Mac 2010
Dari Alor Setar ke sini tiada tujuan lain semata-mata nak makan saja, dek kerana kempunan & rindu dengan ikan bakar kat sini.
Kalau makan kat sini tiada kedai lain kami tuju, dari start zaman percintaan lagih confirm masuk kedai ni...
Penah try makan kat kedai lain, dok teringat sini jugak...

Dulu 1 gerai saja, yg sebelah tu dah bengkrap agaknya terus si Lynda tu ambik kedai tu. Tapi yg tak bestnya dpt makan lebih lambat dari dulu. Yalah, tempat masaknya sama jugak besaq tu, pelanggan makin ramai kan.

Pekerja-pekerja Lynda semua yg pakai apron tu, perasan tak cik-cik auwww tu... Dah kenai la muka depa, depa ja tak kenai kami...muahahahaha

Selalunya menu utama mcm ginilah. Ikan tu pilih, yg lain2 tu semua dpt free. Kalau bg org negeri lain maybe agak hairan dgn kehadiran kari tu mcm ZUZIE. Tp dgn kehadiran kari tu at least tak la kering sgt nasik tu kan....

Mlm tu kami ambik ikan siakap sekoq, sekilogram beratnya


Pilih-pilih mana yg berkenan, petai tu antara yg kami ambik jugak, bakaq best wooo

Mlm tu sbb ramai, ada geng kami ambik gak ketam 3 ekor, kecik je besar separuh tapak tgn

Yg ni pn wajib order, byk ni RM8, tp mlm tu kami order RM10
PERINGATAN:
Semua gambaq ni digoogled sajor, masa mkn tu tak sempat dah, lgpn gelap sgt.
YANG BEST:
- Murah sgt sini (compare to Shah Alam) terkejut sat den
- Kalau mkn open air mmg sejuk sbb angin kuat luar tu, sejukkkk je
YANG TAK BEST:
-Kalau open air, dok pulak hujung2 mm gelap, tak nampak lauk
-Lambat skit, ramai maaa...tempat sedap kan..
MENU MLM ITU:
-Siakap bakar 1kg
-Ketam masak pedas 3 ekor
-Sotong bakar 3 ekor
-Petai bakar 2 papan
-Sotong goreng tepung RM10
-Fresh oren gelas besar 3
-Sirap 1
TOTAL= RM85.00
murah kannn....????






Thursday, March 25, 2010

Cuti Sekolah Mac 2010

Annual Leave start 16 - 18 Mac 2010.
Kenduri Farah 15hb Mac 2010, petang terus balik Alor Setar...

On the way balik dr Tunjang sempat singgah tempat dating dulu2......
Bandar Tasik Darul Aman....

Ibu mertuaku berbaju merah...

Syok boleh berjalan tanpa batasan

Senyum sampai ke telinga


Abah & kakak saja yg naik



Macam-macam benda jual kat situ


Muka selebet gila, tak start pakai lg Safi Rania Gold..heheheh

Pastu balik Penang balik hari Selasa 16hb Mac 2010, nak hantar mama & abah ke umrah.
Umrah : 17hb Mac 2010 - 30hb Mac 2010
Ada buat makan2 skit, sempat lg mama tu, dalam dok kalut2 bersiap nak kesana. Ada la buat mi kuah paling sedap di dunia...muahahahaha

Adik-adik yg bakal ditinggalkan



Keberangkatan mama diiringi doa dan selawat, moga selamat semuanya


Airport Bayan Lepas hantar mama & abah

Lepas hantar mama & abah kat airpot terus balik Shah Alam, wa nak kena keja plak esok, cikgu blh la relax2 kat rumah membuta.....
Hjg minggu tu plan asal nak mengemas rumah & survey brg2 nak masuk rumah nnt, tiba2 bg chaq ajak jln pulak....
20hb Mac 2010
Aquaria KLCC
Dewasa RM 28, Kanak-kanak RM 22 (Harga biasa)
Dewasa RM 22, Kanak-kanak RM 15 (Harga Bg Chaq)

Mengisi perut anak-anak Burger King


Adik mulut penuh fries


Anak-anakku sayang


Ghenyih sampai kembang hidung


Manja dengan ibu yg tembam banyakkkk


Entrance Aquaria


Gamat yg sgt lembik...


Huge aquarium


Abah with arapaima


Baru sampai kat pulau


Abah & adik pun baru sampai gak kat jeti...heheheh


Adik yg taktau apa sgt...


lps ni nk terus terjun mandi laut

mcm real ja


Adik kena kurung dlm ni saja


in the walkingtunnel


kakak over excited, semua nk tgk, takdan habih tgk ygni nk tgk ygtu pulak
bising dgn suara dia saja


Lepas abes round Aquaria, tempat wajib lepak kat air pancut tu...
adik meronta mintak dilepaskan, nak terjun kolam

kakak pn sama, nk terjun mandi


Yeaa...puas hati ..i'm free
Esoknya hari ahad 21hb Mac 2010
kenduri kawin kawan abah, Yazib di Felda Sg Kelamah, Gemas N9..jauh wooo
Rahman pn join skali, dia solo je....

tggu pengantin tak sampai lg, Rahman berbaju koko



Adik gadoh nk turun jalan, tak bwk kasut la pulak


mana pengantin tak sampai lg ni, kami ni kira org jauh la


kakak makan sikit ja, makin kurus


abah salam dgn pengantin aka bakal jiran kami nanti

Wednesday, March 10, 2010

Duit...

Sedihnya..... Bila duit lebih penting daripada segala-galanya....
******speechless******
(or should say typeless)
Related Posts with Thumbnails