Wednesday, December 30, 2009

Tawar Hati


Semenjak kejadian itu, terasa dah tawar hati, tiada hati, patah hati or ayat ygsewaktu dengannya... Stiap hari asyik teringat, cuba mencari alternatif...hmmm blh ka mcm tu???
Oh tuhan, kuatkanlah hati hambamu ini, untuk menepuhi rintangan yg bakal mendatang....
Itulah gunanya insan tersayang, abang lah yg selau memberikan kata-kata semangat dan pujukan....selain mengkondem... Ayat-ayat y membolehkan terfikir dan menyedari betapa beruntungnya sekarang ni, kalau la...kena mcm lain cemana plak jadinya???


Seolah-olah mendapat sinar harapan baru walaupun sedikit.... harap2 semangat akan terus kuat untuk menghadapi...
Sampai dapat demam mengejut, kata abg maybe terlalu memikirkan sgt benda ni...
hmmm atau sebab susu yg membengkak ni??? hmmm...konfius2..
Kalau demam sbb terlalu memikiran mmg kronik sggh la....

Sunday, December 27, 2009

Self Therapy



Handbag : RM259.00, less 50% RM129.50

Kasut : RM99.00, less 20% RM79.50

Shirt : RM49 - best price

Cap : Free gift


Total Loss : RM 257.70

Rindu terubat

Sebelum2 ni pun kakak dah cuba2 nak rasa, ingatkan dah tak lalu. Mlm ni (23/12) saja bg peluang kakak rasa lagi. Aikk...lama pulak kakak hisap, mmg suka ke ni?
ibu : ada susu tak kakak?
kakak : ada...
ibu : byk tak?
kakak : banyak...
ibu : sedap tak?
kakak : sedap....
Lama jugak kakak hisap, dlm 15 minit jugak, sama2 dengan adik, dah jadi tandem nursing....
Mula2 rasa geli jugak, tapi then noticed, sama ja rasa cam adik hisap, biarkan la kejap, maybe kakak rindu....
Esoknya dah mintak lagi, hmmm... tak blh jadi nih kakak, kalau iktkan hati ok je, tp abah pulak tak kasi. Sebab kakak dah nak sekolah.
Kalau tidak blh jugak membykkan pengeluaran susu, dah kena rangsang double kan...tp tak elok jugak, kang lg manja lak kakak, manja saja takpe takut lg mengada2....
Takpa la kakak, dulukan dah rasa, bg can kat adik pulak ekkk.....

Wednesday, December 23, 2009

Hari Shah Alam

Diisytiharkan sendirik!!...
Setelah 5 thn bermastautin di Shah Alam akhirnya sampai juga sekeluarga ke sini. Jauhnyaaaa...


Tarikh Kejadian: 13 Dec 2009

(Pic from Google)
(Pic from Google)
Menurut pakcik yg jual aiskrim kat situ, weekend je ramai, even cuti skolah hari bisa pn takdak org.


(Pic from Google)
Entrance Fee, Adult : RM 3
Children : RM 1
Parking : RM 1

Abang dok berangan-rangan nak naik beskal, tapi niat tersebut disuruh lupakan aja Stem. For sure tak larat punya especially time nak naik bukit nnt. Dgn budak berdua tu lagi...fuhh!! Diorang dah rasa seblom ni.


(Pic from Google)
So, naik ni je la..Bus/tram yg bawak kami jenjalan


Destinasi pertama, off course di sini. Kakak dr rumah lg nak tgk snow tak habis2. Dapat la jugak merasa, kalo tidak asyik tgk kat tv je.


Excitednya, soh pandang camera pn takmo

Hmm..nak pi mana lagik pas ni???
Kali ni pegi dgn kawan abg 2 family
Family Stem, ija, ijoi & anas
Family Potek, ila, hafiz & aisyah

Family Potek tak pernah ketemu lagik, 1st time la ni, abg pn last jumpa gitu2 je masa study itm dulu, best gak dpt tambah lg kenalan baru. Kalo tak kerna diorang ni sure kami takkan sampai lg Bukit Cerakah ni.


(Pic from Google)

Potek & Stem ni vary active in Paintball. Baru tahu kat sini yg sekangkang kera ni pn ada paintball. Dari pi main jauh2 di ceruk rantau baik mai sini je. Abg nampak gayanya dah nk terjebak.

(Pic from Google)
Mau pakai complete cenggini baru gempak, dia dah mula berangan dahhh..

Dah letih beriadah, semua nak mengisi perut. Terus cargas ke sini. Abg dah ppenah sampai, tak bawak kami punnn...

(Pic from Google)
Terletak berhadapan Sirim


Bestnya kat sini ada boat riding pusing2 satu tasik Shah Alam
RM 5 per person
Adik dah strat meragam..mengantuk
Kakak seronok dpt pakai life jacket


Potek & Son


Family Stem, husband & wife berbaju merah


Family Potek
Aishah at 3 months old...lasak betoi dia dah jln merata2

Best shot kakak
Malam tu sambung lagik rumah kawan abg aka Rahman jemput makan kat rumah. Rezeki jgn ditolak!!!! Birthday anak dia, tak beli hadiah punn...
What a tiring day, but so fun...

Tuesday, December 22, 2009

Penantian yg belum berakhir

Progress as at December
Depan rumah


Rumah jiran-jiran, pagar tak pasang lg


Tembok gate



View depan rumah, sliding door & pintu macador blm pasang



Kitchen & dining area



Corridor blakang, ada para, maybe nk buat wet kitchen




Corridor blakang & jiran2 blakang



Tangga, blm pasang pemegang kayu, stor bwh tangga


toilet bawah


Dijanjikan siap sepenuhnya hjg thn ni, dah hjg thn sgt dah la ni, CF pn blm dapat...

Wednesday, December 16, 2009

Berdua dgn Mu - 05.12

Dek kerana hari best ni jatuh pada hari Jumaat, maka acara merendek di pospone keesokannya. Ya meredek......berdua je, budak2 tu ditinggalkan kejap. Best jugak mcm ni sekali sekala...
Justlet the pitcures story...

Breakfast

Shopping...dia sorg saja!

Lunch gajah..pukul 4 pm

Lunch total at RM70++, tisu pn kena kira gak RM0.40 satu & tisu basah RM2.00 satu. Hampess tul. Food dia mmg ok & sedap.

Monday, December 7, 2009

Our Wedding - 4.12


Alhamdulillah..sudah 5 tahun


  • mengharungi segala laluan dan rintangan,

  • sentiasa bersama waktu susah dan senang

  • lebih memahami diri masing2

  • bertolak ansur

  • bertambah anak

  • bertambah rezeki

  • bertambah membesar....wakakakaka

Sebab jatuh hari Jumaat, so nothing special...postpone esok...Our day tomorrow...

Kecut Perut

Adoi la...adoi la... pagi-pagi lagi dah dapat panggilan keramat... Seharian tak keruan, semuanya serba tak kena. Makan pun dah tak lalu. Camni rupanya kecut perut...
Takutnya nak menghadapi hari esok, cemana ni????
Dah la engkar dgn arahan hari ni.. Suami perlu lebih diutamakan. Family is everything!!!!

Ya Allah..selamatkanlah hambamu ini ...bantulah dan selesaikanlah tugasanku dengan sebaiknya!!!
Related Posts with Thumbnails