Sunday, February 19, 2012

Java Trip, Day 1 - KLIA (KUL) to Jakarta (CGK)

Kuala Lumpur (KUL) to Jakarta (CGK) KLM 0809
Flight 5.10 pm

Our flight ready to bring us for having fun...yeahh!!!

Sebab dah naik KLM, so stewardess semuanya minah salleh la kan, cantik2 la diorang ni, tp ramai gak yg senior2.

Antara barisan penumpang yg dah teruja dan tak sabar2 nk berangkat

Mari belajar bahasa Dutch...amenda la dia tulih nih
Ooooo...ini ka maksudnya....sibbaik ada dwibahasa...

Selamat tinggal Malaysia......nantikan kepulangan kami nanti

Muka2 yang riang dan gembira nk berseronok


Samalah minah ni pn, seronok bukan main, tapi dlm masa yg sama risau gak meninggalkan anak2 dirumah utk jangkamasa yg agak lama, terutamanya si kenit umar tu....abahnya takpa....heheheh..
Kalau sayang tinggal-tinggalkan...
Couple sebelah aku tu even dah senior still romantik kan...pegang2 tgn lagi


Food in flight merangkap our early dinner
bagus ada nasik terutamanya utk mak buyung cam aku ni yg selalu lapar

Dah habis makan sambil rilek2 nk tunggu sampai ke destinasi kita isikan dulu borang declaration & kastam.
takdela kelam kabut nk isi masa kt airpot sana nnt

Alhamdulillah selamat sampai di Soekarno Hatta Airport, Jakarta
Keluar je dr flight memang rasa suasana lain, bau pn lain, sgt ke-Indonesia-an..
taktau nk cakap camner tp mmg bleh rasa lain lah
Sampai sini dlm pukul 7pm waktu Indon, kat sini 1 jam lebih cepat dari Malaysia.

Soekarno Hatta Airport

Soekarno Hatta Airport
Sebahagian ahli jemaah

Bas kontot yg akan membawa kami ke sana kemari...

Antara suasana bandar Jakarta di waktu malam
bas ni 2 kali ganda panjang dari bas biasa, sesak ala tin sardin plak dalam tu...huhuhu
Wajah2 excited...tak brapa nk penat lagi nih....

Ok, kita berehat dulu, kang sambung lak lain kali...tungguuu....

No comments:

Related Posts with Thumbnails